Як зробити кефір з молока в домашніх умовах

0
28

Маленьким дітям і дорослим в лікувальних цілях рекомендується пити кефір, якому не більше 1-2 днів. Свіжий напій покращує травлення і діє, як м’яке проносне, а ось кефір якому вже більше 3 днів може спровокувати запор або печію. Якщо вам регулярно потрібен свіжий продукт, краще готувати його самостійно. Натуральний кисломолочний напій корисний як в лікувальних, так і в профілактичних цілях. Навчитися готувати його нескладно, інгредієнти коштують недорого, а в якості і свіжості кефіру ви завжди будете впевнені.

Для утворення кефірних грибків буває досить і меншого часу, але щоб отримати дійсно якісний продукт, витримаєте його не менше доби. Перед вживанням домашній кефір потрібно ретельно збовтати.

Як швидко зробити з молока кефір

Є й інший перевірений рецепт домашнього кефіру, по ньому напій готується в кілька разів швидше. Головна умова-це використання молока і сметани кімнатної температури. Тільки в цьому випадку процес розмноження молочнокислих бактерій протікає швидше.

Ще один спосіб швидко приготувати кефір — скористатися мультиваркою або йогуртницею. На спеціальному режимі напій готується від 3 до 7 ч.