Як вибрати якісні кондитерські вироби

4-28-2017

Незважаючи на суперечливе до них ставлення, кондитерські вироби, до яких відносяться всі солодощі, є джерелом не тільки гарного настрою, але і енергії. Адже, по суті, це вуглеводи в чистому вигляді і легко засвоюваної формі. Солодощі незамінні для людей, що мають підвищені фізичні навантаження, а також для спортсменів і маленьких дітей, які дуже багато рухаються. Якщо вам необхідно дуже швидко поповнити запаси енергії, немає засобу кращого, ніж шоколад, цукерки тощо. Але в той же час, кожен лікар-дієтолог не стане заперечувати, що солодощі у великих кількостях призводять до надмірної ваги, порушення обміну речовин і цукрового діабету. Тому тут також, як і в будь-якому іншому справі, важлива помірність. Пропоную мешок кондитерский  для найкращих кулінарних страв

До речі, виробники також, слідуючи загальній моді на дієтичне харчування, змінюють рецепти своїх солодощів, роблячи їх більш легкими і менш калорійними. Цукор замінюють натуральними цукрозамінниками або фруктозою, пшеничне борошно менш калорійною кукурудзяного, рисового або такий же, але грубого помелу. Тваринні жири вони замінюють низькокалорійними рослинними або молочними продуктами.

Також для виготовлення сучасних ласощів дуже часто використовуються фрукти, фруктові маси та желатин. Вони роблять торти і тістечка легкими, смачними, але, разом з тим, і низькокалорійними. Такий же принцип використовується і при виготовленні зефіру, мармеладу і споконвічно російського ласощі – пастили, яка готується з яблучного пюре і меду.

І, якщо вже рахувати калорії, то в зефір або мармеладі їх буде набагато менше, ніж, скажімо, в кексах і шоколаді. До речі, шоколад є дійсно дуже калорійним продуктом. Він чудово справляється з заповненням енергії і незамінний при фізичних і розумових навантаженнях. Але все ж зловживати ним не слід, так як в ньому міститься теобромін – алкалоїд, що збуджує нервову систему. Не варто давати шоколад ввечері дітям, якщо ви хочете, щоб вони швидко поснули.

Надзвичайно корисним ласощами також вважається халва, адже вона спочатку виготовляється тільки з натуральних інгредієнтів, таких як горіхи, насіння, кунжут.

Так як же з усього різноманіття вибрати якісні кондитерські вироби? Перш за все, погляньте на термін придатності – якщо він становить більше 6 місяців, то швидше за все, був штучно збільшений виробником з допомогою додаткових консервантів, не завжди корисних для організму. Купуючи солодощі, віддавайте перевагу продукції місцевих фабрик, так як імпортний продукт розрахований на тривалу транспортування, а тому містить багато консервантів, що зберігають свіжість.

При виборі цукерок і шоколаду слід придивитися до його поверхні. Якісний шоколад повинен бути гладким і блискучим. Матовість свідчить про наявність у ньому сої та інших замінників. Білий наліт і зовсім свідчить про те, що шоколад прострочений або зберігався в неправильних умовах.

Що стосується мармеладу, то він повинен добре тримати форму і не прилипати до упаковки. Його колір повинен бути природним і неяскравим – надто яскраві відтінки свідчать про використання виробником штучних барвників.

До білкової продукції (тортовые крему, печиво, зефір) пред’являються підвищені вимоги, так як білкова солодке середовище дуже сприятлива для розмноження бактерій. Віддавайте перевагу тільки самої свіжої продукції такого роду. До речі про зефір – він повинен бути повітряним і білосніжним, сіруватий відтінок говорить про те, що при його виготовленні використовувалися заморожені або сухі білки, оцет. Такий зефір сильно програє за смаковими якостями – він буде вологим і «гумовим».

У вибору халви є тільки одне правило – чим свіже, тим пахучіше і смачніше. Тому тут головним критерієм повинна бути дата виробництва. Також вивчіть її поверхню — вона повинна бути сухою. Краплі вологи говорять про те, що технологія була порушена.

Печиво і пряники повинні бути цілими, одного розміру і форми. Багато ламаних виробів в коробці або упаковці також говорять про порушення технології виробництва. Обов’язково зверніть увагу на краю таких виробів – вони повинні бути рівними і рівномірно покритий глазур’ю. Що стосується вафель, то вони повинні бути сухими і хрусткими, але, при цьому, не ламкими. Расслоившиеся і м’які вафлі вже втратили всі свої смакові якості і поласувати ними навряд чи вдасться.