Як вибрати сковороди.

Як вибрати сковороди.

Любите різотто з креветками? Часто робите омлет? Вчіться готувати стир-фрай або справжній стейк? Результат багато в чому залежить від того, яка у вас сковорода. Але їх так багато, як знайти краще? Зробити чотири кроки на шляху до правильного рішення. Частіше інших на плиту потрапляє сковорода класичної круглої форми – вона є на кожній кухні. На такий же, але трохи менше, діаметром 14-20 см зручно обсмажувати цибулю, моркву і спеції. Також ви можете знайти все необхідне на ресурсі тут.
Ідеальна посуд для ніжного, насиченого різотто – сотейник, сковорода з високими товстими стінками і товстим дном. Він же підійде для соусів, тушкованих та ловлення страв – словом, всіх, де до самого кінця повинна залишатися рідина. Східний дядечко сотейника – казан. У ньому готують не тільки плов, лагман і шурпу, але і супи, каші, овочеві та м’ясні рагу – страви виходять соковитим, по-особливому ароматними і ніколи не пригорають.
Традиційно у казана кругле дно (його ставлять на вогнище), але можна купити казан і з плоским дном, підходящим для плити. Хороший казан не зобов’язаний бути чавунним, підійде і алюмінієвий, головне – щоб стінки були якомога товщі. Ще один гість із Азії – вок, конусоподібна китайська сковорода з тонкими стінками.