Як вибрати квіти

Ми часто купуємо квіти в подарунок на свято, як додаток до подарунку або просто, щоб зробити приємне. Трапляється, що нас запрошують на свято несподівано і шукати навіть не подарунок, а хоч би букет, потрібно в досить стислі терміни. Із-за поспіху, і пов’язаної з нею неуважності, не завжди вдається вибрати свіжий букет квітів.Рекомендую Здесь

Букети з живих квітів недовговічні, а дарувати в’яне букет як мінімум негарно. Звичайно, вирішити цю проблему можна радикально і подарувати букет з шоколадок або м’яких іграшок, або ще чого-небудь, що їстівне або не псується. Однак така оригінальність не завжди знаходить розуміння, а свіжі квіти — класичний і дуже елегантний презент.

До того ж, якщо сплачений у магазині букет виявляється не зовсім свіжий, повернути його буде досить важко. Зрізані квіти — товар швидко псується, а тому не підлягає поверненню (ФЗ «ПРО захист прав споживачів», ст. 25, ст. 26.1 при купівлі в Інтернет-магазині). Якщо ви замовили букет в Інтернет-магазині, і кур’єр привіз подвядший букет, ви має повне право відмовитися від цього замовлення, але вартість доставки доведеться оплатити (див. Постанову Уряду Російської Федерації від 27 вересня 2007 року N 612 «Про затвердження Правил продажу товарів дистанційним способом»).

Давайте звернемо увагу на деякі дрібниці, які, при деякій уважності, дозволять нам вибрати самі свіжі квіти.

Визначаємо свіжість квітів
Є кілька загальних правил для всіх кольорів, завдяки яким стає зрозуміло, давно квітка був зрізаний.

Власне, сам зріз стебла квітки повинен бути свіжим, його краї не повинні бути потемнілими або засохлими. Однак, при виборі кошики квітів, подивитися на зріз вийде тільки розпатравши кошик. Тому потрібно звертати увагу на колір, форму, якість пелюсток і самих квітів.

Колір листя рослини повинен бути яскравим, радісним, насиченим. Листя і стебло квітки повинні мати рівномірний колір без сухих країв і коричневих або жовтуватих плям. Якщо на стеблі кілька квіток, вибирати потрібно по самому великому, т. к. він розпускається першим і першим же засихає.

Краще, щоб бутони були напіврозпустилися. Вони розпустяться пізніше, коли ви вже подаруйте букет, але будуть ще довго виглядати свіжо і радувати своїм виглядом оточуючих.

Якщо на тичинках є пилок, значить, квітка вже довго стоїть, тому що пилок — ознака дозрівання квітки.

Якщо квітка зрізаний недавно, то він насичений вологою і, отже, еластичний. Незначна деформація листків не повинна завдавати їм шкоди. Після деформації лист повинен повернутися в початкову форму. Якщо він відразу пом’явся, значить у ньому недостатньо вологи і, отже, давно зрізаний. І, звичайно ж, листя не повинні облітати.

У окремих видів кольорів є свої критерії свіжості.

Свіжі троянди повинні тримати голову рівно, вона повинна щільно сидіти на стеблі. Якщо квітка «опустив голову» — він скоро засохне. Зверніть увагу на краї пелюсток троянди, у свіжого квітки вони рівні без бурих цяток. Бутон квітки може бути розкритий, але не до такої міри, коли можна побачити його серединку з насінням. Варто пам’ятати, що на деяких сортах троянд є так звана «сорочка» — крайні пелюстки, що відрізняються за виглядом від основних.

У альстромерії на одному стеблі повинно бути не менше трьох квіток. Пелюстки, листя і стебло не повинні мати коричневих плям, а самі квіти не повинні бути сильно сморщены.

Свіжі хризантеми мають не менше трьох розкритих бутонів на одному стеблі. Інші квітки на стеблі можуть бути в бутонах або в напіврозкритих бутонах. Звичайно ж, жодна з квіток не повинен бути засохлим або «прикрашений» коричневими плямами.

Для свіжих гербер характерні пружні, які тримають свою форму, пелюстки. Самі квітки знаходяться під кутом до стебла, але не виснуть на ньому. Стебло повинен бути жорсткий і зелений.

Зелень, яка служить прикрасою букета повинна мати насичений колір і тримати форму. Якщо декоративні травинки й листочки (рускус, сала, тощо) сухуваті, звисають або взагалі схожі на торішній кріп, очевидно, що букет з таким «сіном» дарувати не варто нікому.