Як приготувати конфітюр з пелюсток садового шипшини.

0
27




Літо — пора найголовніша для домашніх заготовок. Хазяєчки маринують огірки і помідори, варять компоти, закочують на дачі салати і, звісно, готують джеми і конфітюри. Пропонуємо вам рецепт солодкого частування з незвичного інгредієнту — пелюсток садового шипшини. Це дуже красиво і смачно!

З чого тільки не варять варення і джем наші жінки: і з кабачків, і з кавуна, і з ревеню. Мабуть, немає такого фрукта, ягоди і навіть овоча, який не можна було б перетворити в ароматне ласощі, так необхідне нам взимку. Норвезька блогер Анжеліка Зоркіна використовує будь-яку можливість короткого північного літа для того, щоб зробити заготовки на холодний сезон. Нещодавно вона опублікувала на своїй сторінці рецепт, і фотографію оригінального конфітюру з пелюсток троянд.

Как приготовить конфитюр из лепестков садового шиповника

Анжеліка зізналася, що рецепт цього незвичайного страви запозичила в норвезькому журналі, проте кількість цукру, зазначене в інгредієнтах, здалося їй занадто великим і вона зменшила його в два рази. Ви можете переконатися, що виглядає це дуже красиво і оригінально, а за запевненнями самої Анжеліки, це ще й дуже смачно. Сама вона рекомендує подавати такий конфітюр до сирів, особливо добре він буде поєднуватися з сирами з цвіллю.

Как приготовить конфитюр из лепестков садового шиповника

Інгредієнти:
1 л пелюсток троянди (у автора садовий шипшина)
750 мл води
500 гр цукру (автор додала 300 гр )
сік 1 лайма (або половинки лимона )
Пектин (порошок) — 25 гр (норвезька пектин вже з цукром, тому Анжеліка додає його відразу в джем). Якщо ви будете готувати без пектину, майте на увазі, що тоді джем доведеться довше варити, щоб він загус, і колір вже не буде таким же гарним.

Приготування:
Пелюстки гарненько промиваємо, заливаємо водою і проварюємо після закипання на слабкому вогні хвилин 15. Проціджуємо, додаємо в рідину цукор, доводимо до кипіння і проварюємо до повного розчинення цукру. Потім додаємо сік лайма, пектин, варимо ще хвилини 2 і розливаємо варення по стерильним банкам. Охолодити і зберігати в темному і прохолодному місці .

Как приготовить конфитюр из лепестков садового шиповника

Не забувайте і про інших корисних і цікавих рецептах. Наприклад, раніше ми публікували варіант варення з горобини, напевно він теж стане в нагоді для вашої скарбнички і доведеться всім домашнім смаком.

Как приготовить конфитюр из лепестков садового шиповника