Яблучний пиріг на гарячій воді! краще ніж шарлотка

0
16

Пропоную зробити ось такий класний заливний яблучний пиріг для сімейного чаювання. Готується він досить легко і відноситься до категорії шарлоток. Тісто готується з додаванням гарячої води, а в іншому приготування зводиться до звичайного яблучного пирога.

Яблучний пиріг на воді смачніше шарлотки, а готувати легше

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-1 година
  • кількість порцій– 6

Підготувати всі необхідні інгредієнти для пирога.

Відокремити білки від жовтків.

До жовтків додати 100 г цукру.

Масу добре розтерти.

При безперервному помішуванні віночком додати гарячу воду.

Білки збити в піну, поступово додаючи цукор, що залишився.

Додати білки до жовткової маси і акуратно перемішати.

Всипати просіяне борошно додати соду, погашену оцтом.

Тісто обережно вимішати до зникнення грудочок.

Очищені від шкірки і насіння яблука нарізати тонкими скибочками.

Дно рознімної форми для випічки покрити пергаментним папером і змастити маслом. Стінки форми нічим не змащувати. Тісто візуально розділити на три частини. Спочатку в форму вилити третину тесту і розрівняти його.

Поверх тіста розкласти половину яблук.

Залити яблука другою частиною тіста.

Знову розкласти залишилися яблука. При бажанні яблука можна посипати меленою корицею.

Остаточно залити пиріг тістом, що залишився.

Наповнену форму поставити в духовку, розігріту до температури 175-180 градусів. Випікати пиріг близько 45 хвилин. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою, проткнув нею виріб в самому товстому місці. Якщо на виході вона буде сухою, тобто без налиплого тесту, то пиріг готовий.

Готовий пиріг залишити у формі на 10 хвилин, а потім за допомогою тонкого вузького ножа відокремити його від стінок і перекласти на блюдо, знявши папір.