Висип і гази: Олена Кален розповіла, яких неприємностей можна чекати від звичних продуктів.

0
1




Багато хто вважає, що якщо харчуватися виключно овочами, фруктами і білком, то можна налягати на ці продукти без міри — а що такого, адже вони корисні! Однак навіть корисну їжу не можна вживати надмірно, так як це може призвести до надлишку деяких мінералів і вітамінів, а як результат — збій в роботі організму. Про деяких продуктах з «темною стороною» розповіла спеціаліст по схудненню і психолог Олена Кален.

Як мовиться, все є отрута, все є ліки, те й інше визначає лише доза. Це прекрасне вираз стосується і продуктів харчування, які прийнято вважати корисними.

Багато людей, вибираючи правильне харчування, вважають, що тепер захід їм не потрібна і можна налягати на овочі хоч цілу добу. Однак це зовсім не так. Про це розповіла Олена Кален — фахівець з харчування. Ряд продуктів, як виявилося, не так нешкідливі, як здаються на перший погляд. Це не означає, що їх треба терміново виключати з раціону, просто контролюйте дозування.

Сыпь и газы: Елена Кален рассказала, каких неприятностей можно ждать от привычных продуктов

Морква, наприклад, не варто вживати більше, ніж 100-150 грамів на добу. У ній містяться каротиноїди, які відповідають за фарбування в такий приємний помаранчевий колір. Ці речовини можуть накопичуватися в організмі і викликати пожовтіння шкіри, нудоту, головний біль і слабкість. При цьому, зазначає фахівець, в моркві міститься необхідна клітковина, а також вітаміни і мінерали. Повністю виключати морква не потрібно.

Про здібності ряду цитрусових провокувати алергічні реакції багато сказано, та часто про це забувають. Просто, запевняє Олена, ці фрукти не є звичними для нашої кліматичної зони, тому їх обробляють хімікатами для кращого зберігання. Плюс до цього, мандарини, апельсини та інші цитрусові самі по собі є сильними алергенами з-за великої кількості ефірних масел. Результат — поява рясного висипання. У цей список можна додати малину, ананас, персик і полуницю. Не поедайте їх відрами.

Якщо у вас з’явилося здуття і газоутворення, подумайте, що ви сьогодні їли? Якщо в меню були капуста, бобові, редис, груші, виноград, гриби або молочні продукти, потрібно задуматися про зменшення кількості порцій або про виключення їх з меню хоча б на час. Слідкуйте за харчуванням і організм завжди буде здоровий.

Сыпь и газы: Елена Кален рассказала, каких неприятностей можно ждать от привычных продуктов