Смачний соус для “цезаря”: рецепт

0
18

салат “цезар” тривалий час вважався ресторанною стравою. Мало хто наважувався приготувати його вдома. Вся заковика була у своєрідній заправці, яка надавала салату особливий вишуканий смак. Оскільки ця страва набула надзвичайної популярності, розповімо, як готувати соус для «цезаря».

Соус для» цезаря «оригінальний

Салат» цезар ” — модний тренд останніх років. Легкий і разом з тим ситний, він полюбився багатьом господиням, оскільки на його приготування витрачається мінімум сил, а задоволення гості і домочадці отримують величезне.

Набір продуктів, який входить в салат “цезар” (куряче філе, салат, яйця), сам по собі виглядає прісно і буденно. Пікантності і своєрідності страві надає соус. Тому багато господинь, наважившись на приготування цієї страви, шерстять безмежний океан інтернет-форумів, де описаний соус для салату «цезар».

Щоб не витрачати час у пошуках відповіді на це питання, зверніть увагу на представлені варіанти — оригінальну і класичну заправку.

Соус салату “цезар” відрізняється приємним пряним кисло-солодким смаком. В оригінальному виконанні автора цього кулінарного шедевра-цезаря кардіні-використовувалася вустерширська заправка. У неї входили серед іншого чорна патока і анчоуси.

Пропонуємо приготувати близький за смаковими якостями домашній соус для»цезаря”. Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • пармезан-75 г;
  • лимонний сік – 4 ст.л.;
  • майонез — 1 ст. Л.;
  • кілька пряного засолу або філе анчоуса— 2 шт.;
  • оливкова олія — ½ склянки;
  • часник — 3 зубчики.

Технологія приготування соусу проста:

  • натріть сир;
  • анчоуси (кільку) промийте, очистіть від кісток і наріжте на дрібні шматочки;
  • часник подрібніть;
  • змішайте майонез з лимонним соком, додайте часник;
  • всипте сир і анчоуси. Змішуйте все в блендері до однорідності, додаючи поступово оливкову олію.

Додайте сіль і перець, щоб домогтися збалансованого смаку. Доводьте соус, коли з’єднані всі інгредієнти, інакше переборщіть з сіллю. Після приготування поставте заправку в холодильник на чверть години.

Соус для “цезаря«: класичний рецепт

» цезар”, соус для якого приготований за класичним рецептом, подарує справжню насолоду гурманам.

Для його приготування використовуйте такий набір продуктів:

  • яйце куряче – 2 шт.;
  • вустерширський соус або бальзамічний оцет — 2 ч. Л.;
  • гірчиця — порошок) — ½ ч. Л.
  • оливкова олія — 2 ст. Л.;
  • рослинна олія — 4 ст. Л.;
  • лимон – ½ шт.

Смак соусу залежить від правильності змішування інгредієнтів. Тому виконайте такі дії:

  • підготуйте базу для соусу:
  1. яйця, вийміть з холодильника і потримайте при кімнатній температурі.
  2. закип’ятіть воду, додайте в неї 1 ч. Л. Солі і опустіть яйця.
  3. негайно вимкніть вогонь. Потримайте яйця протягом 60 секунд в окропі.
  4. вийміть і перекладіть в миску з холодною водою.
  5. розбийте в ємність, в якій будете готувати соус.

  • додайте лимонний сік з гірчицею і збийте все блендером.
  • по черзі введіть оливкову і рослинну олію. Повторіть збивання.
  • по завершенні процесу акуратно по одній краплі введіть вустерширський соус. Якщо увіллєте все одним махом, заправка може розшаруватися.

Вишукана страва вимагає цікавої заправки. Щоб приготувати її, господиня повинна бути працьовитою і цілеспрямованою, вміти діяти делікатно.

Незважаючи на складність приготування і своєрідність продуктів, не полінуйтеся і зробіть оригінальний або класичний соус для «цезаря».