Скажіть «сир»! 10 корисних властивостей цього чудового продукту, з-за яких його треба їсти кожен день.

0
1




Спеціаліст по схудненню і психолог Олена Кален, виступаюча за інтуїтивне харчування, розповіла про те, чому важливо включати в свій раціон сир. Цей продукт, багатий білком і вітамінами, має властивості, які подарують вам здоров’я і гарний настрій.

Багато хто вважає, що сир — це всього лише приємне ласощі, яке не несе в собі ніякої користі, а деякі й зовсім виключають цей продукт з раціону. Проте в дійсності сир є відмінним джерелом необхідних організму білків і жирів, а також благотворно впливає на весь організм. Фахівець з інтуїтивного харчування Олена Кален розповіла про 10 найбільш корисних властивостях сиру, із-за яких його важливо включити в щоденний раціон.

1. Великий вміст вітамінів — вітаміни групи В, які беруть участь у процесах кровотворення, покращують працездатність мозку і допомагають впоратися зі стресом. А також вітаміни А, РР і D.

2. Допомога в зниженні ваги. При вживанні сиру почуття голоду проходить швидше, оскільки продукт багатий білками.

3. Запобігання діабету. За рахунок вмісту масляної кислоти у складі, сир допомагає контролювати рівень цукру в крові у хворих на діабет 2 типу. Дослідження показали, що вживання сирів запобігає розвитку захворювання.

4. Здоров’я кісток. Сир — джерело кальцію, магнію і цинку. Особливо багато кальцію міститься в пармезані. Не варто виключати сир з дитячого раціону.

5. Поліпшення сну і метаболізму. Вважається, що тверді сири допомагають поліпшити якість нічного відпочинку, т. к. містять триптофан, який впливає на вироблення мелатоніну — гормону сну.

Скажите «сыр»! 10 полезных свойств этого прекрасного продукта, из-за которых его нужно есть каждый день

6. Придушення больових відчуттів під час ПМС. Якщо під час ПМС ви відчуваєте роздратування, м’язовий біль, зміни в настрої, включіть в раціон сир. Кальцій, що входить до його складу, допоможе впоратися з неприємними симптомами.

7. Джерело гормону радості. Американські вчені довели, що сир допомагає вийти з депресії і поліпшити настрій. У ньому містяться мікроелементи, які за складом нагадують ендорфін.

8. Зниження кров’яного тиску. Знежирені сири з низьким вмістом натрію допомагають знизити кров’яний тиск. До них відносяться: рікотта, пармезан, фета, козячий сир.

9. Поліпшення роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту. В кишечнику утворюються корисні бактерії, які допомагають швидше переробити і вивести токсини з організму.

10. Здоров’я клітин. Для відновлення нормального функціонування клітин нашого організму потрібен гейнер, який у великій кількості міститься в сирі.

Але незважаючи на таку кількість корисних властивостей вживати сир коштує помірно. Це калорійний і жирний продукт, в якому міститься багато солі, тому лікарі рекомендують з’їдати близько 25-70 грамів сиру в день, залежно від виду.

Скажите «сыр»! 10 полезных свойств этого прекрасного продукта, из-за которых его нужно есть каждый день