Самі незвичайні рецепти варення.

0
289




Липень – солодка пора для варення, джемів і різних смузі. З задоволенням ділимося з вами незвичайними рецептами!

Автор фото: Натуська Строєва

Самые необычные рецепты варенья

Автор фото: Asteri

Персикове варення з коньяком

Інгредієнти:
– 1 кг половинок персиків,
– 800г цукру,
– 100 г коньяку,
0 кориця і мелений кардамон — по щіпці,
– гвоздика 2-3 штучки – розмолоти.

Приготування: Персики нарізати на дольки і засипати цукром на годину до появи соку. Поставити на вогонь, довести до кипіння, регулярно знімаючи піну. Додати прянощі і коньяк. Варити при постійному помішуванні ще 30-40 хвилин. Готове гаряче варення розлити по банках, закатати металевими кришками, укутати до повного охолодження.

Самые необычные рецепты варенья

Автор фото: Beavis

Полуничне варення з білим шоколадом

Інгредієнти:
– Полуниця свіжа — 1 кг;
– Цукор — 1 кг;
– Загущувач для джему — 1 пакетик;
– Кислота лимонна — 1 маленький пакетик;
– Шоколад білий — 1 плитка.

Приготування: Полуницю промити, просушити і порізати на дольки. Додати ягоди цукор, лимонну кислоту і пакетик згущувача. Акуратно перемішати і поставити на вогонь. Варити 15 хвилин, знімаючи піну. Шоколад подрібнити на маленькі кубики. Варення зняти з вогню, додати шматочки шоколаду і обережно перемішати. Розкласти в стерильні банки, закупорити кришками і укласти догори дном на 10 хвилин.

Самые необычные рецепты варенья

Автор фото: СНАNEL

Варення персиково-медове з горішками

Інгредієнти:
– Персики — 1 кг
– Цукор – 600 гр.
– Мед – 2 ст. ложки
– Вода 1 стакан
– Лісові або будь-які інші горіхи – 100 гр

Приготування: Ядра горіхів на 5 хвилин залити окропом, злити воду і ще раз замочити вже на 10 хв. Персики на 5 хвилин опустити в окріп, а потім — у холодну воду, зняти шкірку. Порізати персики на шматочки, видалити кісточки. З склянки води, цукру, меду готуємо сироп. Закладаємо в сироп персики і варимо 20 хв. Виймаємо персики друшляком, а сироп уварюють, поки не википить вдвічі. Персики і горішки закладаємо в уварений сироп і варимо ще 5 хв. Розкладаємо готове варення по банках і укупориваем, закутуємо до охолодження.

Самые необычные рецепты варенья

Автор фото: Кампанелла

Чудове варення з ківі

Інгредієнти:
– Ківі – 5 штук
– Банан-1 штука
– Сік половини лимона
– Цукор-200 гр
– Желатин-1 столова ложка

Приготування: Ківі і банан порізати на шматочки, полити соком лимона, пересипати цукром. Відлити трохи виділився соку і розмочити в ньому желатин. Варити 10 хв з моменту закипання при безперервному помішуванні. В кінці додати желатин.

Самые необычные рецепты варенья

Автор фото: SeLenA

Желе кавово-смородинове

Інгредієнти:
– 1 літр свіжого соку червоної смородини,
– 500г цукру,
– 1 пакетик згущувача для джему,
– 5 чайних ложок кавових зерен хорошої якості.

Приготування: Кавові зерна трохи прожарити на чистій сухій сковороді до появи аромату. Опустити зерна кави в смородиновий сік. Загусник змішати з 2 ложками цукру і додати в сік. Суміш довести до кипіння і висипати в неї цукор, що залишився. При постійному помішуванні дати цукру розчинитися, варити 1-2 хвилини при слабкому кипінні. Готове желе розкласти по стерильним баночках. Закатати банки і перевернути кришками вниз. укутати теплим пледом або ковдрою до охолодження. Перед вживанням зерна кави видалити.