Робимо з качана капусти «каструлю» і готуємо прямо всередині. Головне блюдо і гарнір разом

0
25

Капуста рідко буває головним інгредієнтом, і для голубців, і для салатів зазвичай потрібні тільки її листя. Але насправді набагато смачніше буде приготувати її цілком: запекти в соусі, попередньо зафаршировав м’ясом і овочами.

продукти

  • 1 великий качан капусти (краще брати молоду)
  • 450 грамів фаршу
  • 50 грамів червоної цибулі
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх
  • 1 яйце

Для соусу

  • 1 морква
  • 1 цибуля-порей
  • 1 корінь пастернаку
  • 75 гр червоної цибулі
  • 2 ст. Л томатної пасти,
  • 80 мл червоного вина
  • 250 мл води
  • сіль і перець.

Як приготувати фаршировану капусту.

Спочатку підготуємо капусту. Виймаємо з качана серцевину, вирізаємо качан. Залиште шар листя товщиною в 4 сантиметри, це допоможе вже готовому блюду тримати форму.

Тепер змішуємо в окремій мисці фарш з подрібненою цибулею і розмоченим у воді хлібом. Розбиваємо туди ж яйце, перемішуємо. Приправляємо перцем, солимо, додаємо мускатний горіх. Вийшла начинкою щільно і до самого верху фаршируємо капусту.

Качан перевертаємо вниз отвором, ставимо на деко і відправляємо в духовку на 15 хвилин при 200 градусах в режимі конвекції. Цього часу нам якраз вистачить для приготування смачного соусу. Просто обсмажуємо моркву і цибулю на оливковій олії. Додаємо туди ж томатну пасту, вливаємо трохи води і тушкуємо до повного википання зайвої вологи, соус повинен бути досить густим. Дістаємо капусту і перекладаємо її в глибоку каструлю.

Зверху заливаємо соусом, накриваємо всю форму фольгою і знову повертаємо в духовку на 45 хвилин при 185 градусах.

Порційно ділити капусту краще буде вже прямо на столі. Ця подача страви найбільш ефективна.

Приємного апетиту!

відеорецепт: