Рецепти солодких пирогів на швидку руку

0
18

чи бувало у вас таке, що дуже захотілося солодкого, саме в даний момент? впевнені, що так. В такому випадку пропонуємо побалувати себе і близьких ароматною випічкою. Дізнайтеся рецепти солодких пирогів, які приготуєте швидко.

Рецепти солодких пирогів з листкового тіста

Листкове тісто люблять за м’якість і легкість. Однак господаркам не подобається готувати його самостійно, тому що процес займає тривалий час.

Вихід є-спробуйте зробити тісто по швидкому рецептом. Воно обов’язково вийде і буде смачним.

Рецепт тесту такий:

  • вершкове масло – 200 г;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • холодна вода — 150 мл;
  • оцет — 1 ч. Л.;
  • борошно — 400 г;
  • сіль — 0,5 ч. Л.

Робіть так:

  1. натріть холодне масло на тертці.
  2. просійте борошно, складіть гіркою.
  3. у центрі гірки зробіть поглиблення, покладіть масло, яйце, додайте воду і оцет.
  4. замісіть тісто, зробіть з нього один великий куля, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. тісто розкачайте, складіть навпіл і ще раз навпіл. Знову розкачайте. Чим більше повторів, тим більше буде шарів.

Тісто для листкових пирогів готове. Заморозьте його про запас, щоб в будь-який момент приготувати смачну випічку.

Приступаємо до приготування пирогів солодких. Розповімо, яку випічку можна зробити:

  • з фруктовою або ягідної начинкою.

Для солодких пирогів використовуйте фрукти або ягоди, які є в холодильнику. Це можуть бути яблука, груші, полуниця, малина, смородина. Якщо немає свіжих, використовуйте заморожені або консервовані.

Начинку готуйте просто: змішайте фрукти або ягоди з цукром. Кількість підсолоджувача вибирайте виходячи з власних бажань і солодощі начинки. Яблука і груші натріть на тертці. Ягоди залиште цілими або розріжте навпіл.

Використовуйте тісто з попереднього рецепту.

Пиріг робіть так:

  1. розкачайте 2 однакових за розміром листа тіста, на нижній викладіть начинку.
  2. накрийте заготовку другим листом тіста і ретельно защипніть краю.
  3. змастіть верх пирога яєчним жовтком або чаєм з цукром.
  4. поставте в розігріту духовку на 25 хвилин.

Пам’ятайте: листкове тісто примхливе, тому не відкривайте духовку протягом перших 15 хвилин, інакше випічка опаде.

  • пиріг “шоколадне кільце”.

Випічка з шоколадом-улюблені ласощі дітей і дорослих. Приготуйте цей швидкий пиріг до ранкового чаю.

Вам знадобиться:

  • листкове тісто (з 1 рецепта);
  • шоколадна паста-200 г;
  • волоські горіхи (за бажанням) – 100 г;
  • жовток яйця.

Якщо немає шоколадної пасти, можете замінити шоколадом, натертим на дрібній тертці.

Далі виконайте такі дії:

  1. розкачайте з тіста прямокутник. Розмір може бути будь-яким.
  2. на один край викладіть шоколадну масу, зверху посипте горіхами.
  3. поверніть тісто рулетом і з’єднайте краю — вийде кільце.
  4. змастіть верх пирога яєчним жовтком і поставте в духовку на 20 хвилин.

Цей простий пиріг за смаком дуже нагадує французький круасан, але готується в два рази швидше.

Рецептів пирогів з листкового тіста досить багато, тому не бійтеся експериментувати з начинкою і формою випічки. Замість фруктів і шоколаду використовуйте варення, повидло, сир або мак з цукром.

читайте також: «зебра»: пиріг на кефірі

Рецепти солодких пирогів на кефірі

Тісто на кефірі виходить ніжним і залишається м’яким на наступний день. А пироги на кисломолочній основі завжди смачні.

На приготування випічки витратите не більше 15 хвилин. Відмінне рішення, коли гості на порозі:

  • кавовий пиріг.

Ця випічка припаде до смаку всім кавоманам: на аромат пирога збігуться всі сусіди. Але якщо не любите каву, замініть його какао.

Візьміть такі інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • яйце — 2 шт.;
  • сметана — 100 г;
  • вершкове масло (маргарин) — 100 г;
  • цукор — 200 г;
  • борошно — 300 г;
  • розчинна кава — 4 ст. Л.;
  • сода — 1 ч. Л.

Приступайте до приготування:

  1. погасіть соду в кефірі і додайте каву.
  2. розтопіть масло, змішайте з яйцями і цукром. З’єднайте суміш з кефірно-кавовою масою.
  3. всипте в тісто просіяне борошно.
  4. застеліть форму пергаментом, змазаним маслом, і вилийте тісто.
  5. запікайте 40 хвилин при температурі 200 °c.

Перед подачею можете присипати пиріг тертим шоколадом.

  • пиріг на основі варення.

Такий пиріг готується в два рахунки!

Вам знадобиться:

  • кефір — 250 мл;
  • варення (будь — яке) — 200 г;
  • рослинна олія — 2 ст. Л.;
  • борошно — 300 г;
  • яйце-2 шт.;
  • сода – 1 ч. Л.

Пиріг готуйте так:

  1. погасіть соду в кефірі. Додайте яйця, масло і варення.
  2. всипте просіяне борошно, замісіть тісто.
  3. вилийте тісто у форму, застелену пергаментом.
  4. випікайте пиріг 30-40 хвилин при температурі 200 °c.

Перед подачею посипте випічку цукровою пудрою.

Ви дізналися рецепти пирогів, які готуються швидко. Така випічка порадує всіх ласунів. Спробуйте!

читайте також: рецепт простого пирога зі згущеним молоком