Пиріг з капустою і яйцями на сметані

0
17

немає нічого смачнішого домашньої випічки. Коли часу в обріз, а смачного хочеться, на виручку прийде швидкий пиріг. Пропонуємо приготувати простий, але смачний пиріг з капустою і яйцями на ніжній сметанній основі.

Пиріг з капустою на сметані: рецепт

Для страви знадобиться два набори інгредієнтів: один піде на тісто для пирога, а другий — на начинку.

Для сметанного тіста візьміть:

  • 3 яйця;
  • 3 ст. Л. Домашнього або покупного майонезу.
  • 1 ч. Л. Солі;
  • 200 г сметани;
  • 1 ст. Л. Цукру;
  • ½ ч. Л. Соди;
  • 200 г борошна.

Начинка для пирога складається з таких інгредієнтів:

  • половина качана капусти;
  • 3-4 яйця;
  • цибулина;
  • зелень;
  • 4 ст. Л. Вершкового масла;
  • сіль за смаком.

При бажанні додайте в начинку свій улюблений продукт.

Наприклад, пиріг з капусти і яєць тільки виграє від поєднання зі смаженими грибами.

читайте також: м’ясний пиріг: рецепт на сметані

Як зробити пиріг з капустою і яйцями на сметані

Перевага цієї страви в тому, що воно швидко готується і виручить, якщо несподівано прийшли гості або раптом захотілося подати до сімейного столу що-небудь смачне.

Розповідаємо, як зробити пиріг:

  1. шаткуємо і мнемо руками капусту, дрібно нарізаємо цибулю.
  2. варимо і охолоджуємо яйця.
  3. додаємо на сковорідку вершкове масло і цибулю, обсмажуємо пару хвилин і всипаємо капусту.
  4. присаливаем і тушкуємо до готовності овочів.
  5. перед вимиканням вогню присипаємо начинку зеленню.
  6. рубаємо яйця і перемішуємо з капустою.
  7. для тіста збиваємо яйця з цукром і сіллю, а також сметаною і майонезом.
  8. щоб капустяний пиріг вийшов ніжніше, поступово вводимо борошно, поки не отримаємо тісто як густу сметану.
  9. викладаємо частину тіста в форму, кладемо начинку і заливаємо залишилася частиною тесту.
  10. виставляємо в духовці температуру 180 °с і випікаємо пиріг з капустою і яйцями близько 40 хвилин.

Пиріг з капусти прикрасить святковий стіл і стане доречним доповненням до затишного сімейного чаювання.

Візьміть на озброєння технологію приготування тіста і експериментуйте зі смаками, подаючи до столу апетитну випічку з різними начинками.

А як ви готуєте швидкі пироги?

читайте також: солодкий пиріг на швидку руку з варенням