На закуску: готуємо хрустку мариновану редиску.

0
24




Велика кількість соковитих і смачних овочів на прилавках — прекрасний привід для кулінарних експериментів. Господині солять огірки, варять варення і готуються до консервації помідорів. Спробуйте замаринувати редис, якщо ви цього ніколи не робили, він, напевно, приверне увагу всіх любителів хрустких і смачних овочів!

Якщо ви хочете приготувати швидку, оригінальну і смачну закуску, пропонуємо рецепт маринованої редиски від фудфотографа Наталії Оконешниковой.

Такий редис стане незамінним, коли вам потрібно швидко накрити стіл — його можна додати в будь-який салат; він стане прекрасним доповненням до відвареної молодої картопельки; кружечки редиски прикрасять бутерброд або грінки; баночку редисини можна з гордістю подати до шашлику або стейкам. Спробуйте, ви напевно закохаєтеся в цей простий рецепт, до того ж, цей овоч дуже корисний.

У редисці міститься вітамін С, вітаміни В, РР, цілий ряд корисних мікроелементів, таких як калій, магній, залізо, фосфор, натрій. Не забудьте і про клітковину, яка покращує обмін речовин, нормалізує травлення, сприяє виведенню «шлаків» з організму! Корисні властивості редиски цим не обмежуються. До її складу входять також фітонциди – речовини, які вбивають хвороботворні мікроорганізми. Мало того, деякі вчені стверджують, що регулярне вживання редиски, завдяки знаходженню у її складі антоціанів, знижує ризик виникнення злоякісних пухлин.

На закуску: готовим хрустящую маринованную редиску

Вам знадобиться (на літрову банку):
Редиска на одну літрову банку
пучок кропу
пучок петрушки
3-4 запашного перцю горошком
1 лавровий лист
1 стакан води
1,5 ч. л. цукру
1 ч. л. солі без гірочки
2 зубчики часнику
1 ст. л. оцту 9%

Приготування:
1. Редиску миємо, ріжемо на тонкі кружечки, додаємо до неї січену зелень. Перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки, кладемо зверху нарізаний на великі шматочки часник (один зубчик на 4 частини приблизно).
2. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком, цукор, сіль і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо хвилинку, додаємо оцет і заливаємо банку з редискою гарячим маринадом разом зі спеціями, щільно закриваємо кришками, перевертаємо і остуджуємо. Зберігаємо в прохолодному місці, як і домашні заготовки.

А ще не забудьте, що скоро настане пора квасити капусту. Скористайтеся перевіреним рецептом, якщо ще не визначилися зі своїм варіантом.

На закуску: готовим хрустящую маринованную редиску