Кулінарна вікторина від фестивалю «Золота осінь».

0
28




Найбільший гастрономічний фестиваль «Золота осінь» запрошує москвичів і туристів на свої майданчики з 4 по 13 жовтня.

Приходьте і спробуйте страви, приготовані за старовинними і сучасними рецептами, а також вибирайте продукти від російських виробників, щоб порадувати своїх гостей і домашніх. Гостей чекають захоплюючі подорожі в різні епохи: стародавнє руське городище і традиції радянських піонерів, побут селян середньовічної Європи і секрети краси Модерну, цікаві факти з історії Середньої Азії і світ популярних радянських фільмів, а також багато іншого! На майданчиках «Золотої осені» досвідчені педагоги проведуть пізнавальні майстер-класи, а кухарі навчать готувати смачні частування та розкажуть багато захоплюючих історій з світу кулінарії.

А як добре ви розбираєтеся в стравах і чи знаєте ви секрети кулінарних шедеврів? Давайте перевіримо!


Кулинарная викторина от фестиваля «Золотая осень»
Дайте відповіді на запитання вікторини та отримайте шанс виграти приз! Кожен з чотирьох переможців отримає набір посуду для приготування їжі. В набір входить: каструля, сотейник, пароварка, кришка.
Відповіді надсилайте до 15 жовтня включно за адресою [email protected] з позначкою «Золота осінь 2019», в листі вкажіть ваш нік і посилання на паспорт на сайті Єва.ру(тобто на ваш аккаунт!!!). Переможці будуть визначені випадковим чином серед тих, хто правильно відповість на всі питання.

Увага: свій приз переможець повинен буде забрати з офісу Єва.ру за адресою: м. Москва, Кантемировская вул., д. 58, БЦ «Комплект» у строго обумовлені терміни.

1. Завдяки візантійським ченцям на Русі поширилася …

А. Картопля
Б. Гречка
Ст. Гарбуз
Р. Яблука

2. Як називався російський десерт, який зазвичай готують з подрібненої сушеної редьки і білої патоки?

А. Мазюня
Б. Шалуня
Ст. Хлопотуня
Р. Вруня

3. Згідно з французької прислів’ї, для хорошого обіду потрібно мати …

А. Хороший бульйон
Б. Хорошу кухню
Ст. Хорошу каструлю
Р. Добру ложку

4. Кого, згідно з російським прислів’ям, стоїть добрий кухар?

А. Візника
Б. Доктора
Ст. Мельника
Р. Комірника

5. Чим дивували гостей середньовічного застілля вправні кухарі?

А. З пирогів вилітали живі птахи і вибігали білки
Б. В супі кумкали жаби
Ст. Перетворювали вино у воду і назад
Р. Будували замки з каші

6. Слово «пельмень» походить від фіно-угорського «пельнянь», що можна перевести як

А. Хлібне черево
Б. Хлібне вухо
Ст. Хлібна муха
Р. Хлібна косуха

7. Який суп готувала своєму синові мама Юрія Дєточкіна?

А. Грибний
Б. Цибульний
Ст. Рибний
Р. Томатний

8. Героїня фільму «найчарівніша і найпривабливіша» готує пиріжки, які називаються…

А. Маестро
Б. Віртуоз
Ст. Мастак
Р. Артист

9. З чого почався шлях до нашого столу кетчупу?

А. Застосовувався як косметичний засіб
Б. Використовувався як паливо
Ст. Вважався хорошим барвником
Р. Продавався як ліки

10. Яка приправа використовувалася в класичному рецепті ковбаси «Докторська»?

А. Шафран
Б. Мускатний горіх
Ст. Гвоздика
Р. Кмин