Кращі рецепти глазурі для паски!

0
156

Добрий день! Не знаю як Ви, а я раніше особливо не замислювалася над тим, як приготувати глазур для великоднього кошика. Та й що тут думати – збила білки з цукром, так і прикрашай на здоров’я.

Ан, немає. Винахідливі кулінари і тут примудрилися понапридумувати стільки рецептів, що очі розбігаються. Та такі цікаві попадаються, що неодмінно хочеться скористатися ними. Зробити свої паски найпривабливішими.

Ситуацію я швидко виправила і відібрала для себе кілька найкращих рецептів глазурі для великоднього кошика. А сьогодні з задоволенням пропоную їх Вам. Адже чудово розумію важливість моменту – потрібно нанести останній передсвятковий штрих і гідно прикрасити великоднє творіння, в яке вклали душу.

Обирайте варіанти, і нехай Ваші паски будуть найкрасивішими!

Зміст:

  • Рецепт цукрової глазурі для паски
  • Як приготувати білкову глазур для паски
  • Цукрова глазур для паски, яка не кришиться і не липне
  • Кольорова глазур для паски на основі желатину
  • Шоколадна глазур для паски
  • Кольорова глазур для паски

Рецепт цукрової глазурі для паски

Цукровою глазур’ю я Вас, звичайно, не здивую. Це традиційний рецепт прикраси, якими користувалися наші мами і бабусі. Але вважаю, що він обов’язково повинен бути в арсеналі кожної господині – надійний, перевірений, доступний.

Набір інгредієнтів

  • Цукру 0,5 ст.
  • Білків 2 шт.
  • Соку лимонного 1 ст. л.

Трохи про продукцію

  • Білки повинні бути добре охолодженими. У такому стані вони краще збиваються.
  • Лимонний сік можна замінити невеликою кількістю лимонної кислоти, розведеної крапелькою води.

Приготування традиційної глазурі

  • Відокремити білки від жовтків. Відправити їх у високу ємність.
  • Додати цукор і сік лимона.

  • Збивати міксером на самій високій швидкості 6 -8 хв. до повного розчинення цукру. У професійних кулінарів це називається «збити до стійких піків», у любителів « що – б ложка стояла». Маса повинна стати білосніжною, збільшитися в об’ємі.

  • Цукрова глазур наноситься на теплі паски, зверху прикрашається різнокольоровою присипкою. А ось тут можна і пофантазувати, зробити свій паска несхожим на інші. Не просто посипати, а викласти присипку двома великими літерами «ХВ». І незвично, і урочисто. Але це я до прикладу. А ще до того, що для творчої душі і традиційні рецепти гарні.

    Як приготувати білкову глазур для паски

    Цей рецепт теж із серії класичних. І улюблених, я б додала.

    Для білкового варіанти знадобляться

    • Один яєчний білок
    • Склянка цукрової пудри
    • Чайна ложка лимонного соку.

    Лимонний сік додається для того, що б маса добре взбивалась. Його можна замінити дрібкою солі. Вона також позитивно вплине на процес.

    Як приготувати глазур для пасок

  • Охолоджений білок відправте в глибоку мисочку.
  • Міксером збийте його до міцної піни. Працювати починайте на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість. В такому випадку білок насититься киснем, готовий виріб буде мати кращу консистенцію.

  • Отримавши стійку піну, вводите частинами пудру.
  • Додайте лимонний сік в кінці процесу, коли побачите, що маса стає досить густий.
  • Після додавання соку, перемішайте масу міксером і вимикайте прилад. Білосніжна прикраса готова.

  • Паски ще теплі, саме час наносити глазур і чаклувати з яскравою присипкою.

    Цукрова глазур для паски, яка не кришиться і не липне

    Добре все – таки справа цей інтернет. На одному з кулінарних сайтів я підгледіла цей чудовий рецепт глазурі, яка зовсім не кришиться, не опадає і не прилипає до рук. Погодьтеся, що цих якостей не вистачає у класичних варіантів, при всій нашій повазі до них.

    Останні роки активно використовую цей метод. І вам раджу це зробити. В рецепт додається желатин, який і додає прикрасі чудодійні скріплюють якості. На смак і колір готового продукту це не впливає. Це теж білосніжно і смачно.

    Які продукти потрібно підготувати

    • Цукру двухсотграммовый стакан
    • Желатину чайну ложечку (вибирайте швидкорозчинний)
    • Води 6 столових ложок.

    Як робити

  • Желатин залити двома ложками води. Відставити в сторону хв. на 5 – 10. Желатин за цей час повинен набрякнути.
  • Поки желатин входить в силу, потрібно взяти каструльку. Висипати в неї цукор.
  • Долити чотири ложки води, розмішати.
  • Поставити на повільний вогонь, розчинити цукор при безперервному помішуванні.
  • Зняти з вогню, трохи остудити. В оригіналі вказувалася температура 60 градусів.
  • Додати в сироп желатин.
  • Збити міксером до пишної і густої консистенції. Колір маси повинен стати білим.
  • Дати глазурі трохи охолонути і нанести її на паски.
  • Глазур з желатином наноситься на остиглі пасхальні вироби.

    І ще один момент. Врахуйте, будь ласка, що желатин сприяє швидкому застигання. Якщо раптом Ви не встигли змастити всі паски, то глазур потрібно поставити на водяну баню. Вона розм’якшиться, і Ви зможете продовжити процес.

    Кольорова глазур для паски на основі желатину

    А ось такий глазур’ю Ви напевно здивуєте і повбиваєте всіх. Ось уявіть: на білосніжному тлі яскраві візерунки, зірочки або інші фігури. Це дуже красиво і незвично. Причому глазур цілісна і добре тримається. Можете спокійно нести її в церкву навіть у пакеті.

    Особливої складності в приготуванні немає. В якості контрастної барвника можна використовувати буряковий або інший овочевий сік насиченого кольору, куркуму. Можна брати і промислові харчові барвники, але тільки в тому випадку, якщо Ви впевнені в їх якості на 100 відсотків. Глазур цікаво і з’їсти, а не тільки помилуватися нею.

    Найпростіший і найнадійніший варіант – какао. І привабливо, і надзвичайно смачно.

    Готуємо інгредієнти

    • Води 6 ст. л.
    • Желатину 1 ч. л.
    • Стакан цукру
    • Какао – порошку 2 ч. л.

    Процес приготування нагадує попередній рецепт, але все одно опишу його докладно. Так як тут є певні нюанси. Заодно закріпимо технологію.

    Покрокові дії

  • Желатин заллємо двома ложками води, дамо йому розбухнути. На це піде хвилин 5 – 10.
  • В цей час зваримо сироп. Для цього цукор заллємо 4 ложками води.
  • Розтопити його на слабкому вогні, не забуваючи помішувати, що – б не пригорів. Простежимо за тим, що – б солодкий елемент повністю розчинився.
  • Знімемо з вогню, дамо трохи охолонути.
  • Додамо желатин, розмішуєм масу. На цьому етапі простежимо за тим, щоб желатин повністю розчинився.
  • Взобьем до отримання білосніжною густої маси.
  • Розділимо масу на 2 частини.
  • В одну додати какао, розмішуєм до однорідності.
  • Змастимо верхівку паски білою глазур’ю.
  • Зверху крапни шоколадною.

  • Зубочисткою зробимо розводи або намалюємо будь-які фігури.

  • Поетапно прикрасимо всю верхівку. Якщо кольорова глазур захолоне, подогреем її на водяній бані. Можна також капнути в неї трохи гарячої водички. Їдальні ложки буде достатньо.
    Раджу заздалегідь придумати малюнок, що – б не розігрівати або розводити глазур кілька разів.

  • Шоколадна глазур для паски

    Гідний рецепт і самий справжній крем для паски. Та ще з цитрусовими нотками. Обов’язково виділіть хоч одне пасхальне виріб для такого незвичайного прикраси.

    Інгредієнти

    • Чорного шоколаду 90 гр.
    • Соку апельсинового 3 ст. л.
    • Масла вершкового масла 3 ст. л.
    • Цукру 3 ст. л.

    Приготування

  • Поставте каструльку на водяну баню.
  • Закладіть в неї поламаний на шматочки шоколад.
  • Додайте інші продукти.
  • Розігрівайте масу до того моменту, коли вона стане однорідною.
  • Готової глазурі дайте трохи охолонути і нанесіть її на паски.
  • Апельсиновий сік можна замінити на інший цитрусовий. А зверху на крем викласти різнокольорові цукати, подрібнені горіхи. Експериментуйте в своє задоволення і на радість близьким людям.

    Кольорова глазур для паски

    Використовуючи пропонований рецепт, Ви зможете пофарбувати великодні вироби у всі кольори веселки. Створите таким чином весняний настрій. Тут будуть потрібні харчові барвники. Тільки вибирати їх потрібно хорошої якості за зрозумілих причин.

    Перелік продуктів

    • Один білок
    • Цукрової пудри 180 – 200 гр.
    • Невелика кількість харчового барвника бажаного кольору.

    Процес приготування

  • Охолоджений білок збити з цукровою пудрою до отримання густої, стійкої маси.
  • В окремому посуді змішати харчовий барвник з крапелькою води. Барвника потрібно брати буквально на кінчику ножа.
  • Додати барвник глазур, розмішати.
  • Нанести на верхівки пасок.
  • Якщо Ви ще підберете фігурні прикраси контрастного кольору, то вийде взагалі незрівнянно.
    Ви знаєте, поки писала статтю, так захотілося, що – б Великдень 2018 настала скоріше! Не терпиться вже напекти пасок і з родзинкою їх оформити. Сходити в церкву, присвятити і потім вже пригоститися ними досхочу.

    Від усієї душі бажаю Вам доброго передсвяткового настрою і кулінарних успіхів! Не забудьте поділитися обраними рецептами з друзями. А ще краще – запросіть їх на наші сторінки. Нехай і у них будуть відмінні паски.

    Джерело: http://istoriya.sumy.ua/

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here