Йогуртовий торт з чорницею.

0
26




Спробуйте приготувати смачний йогуртовий торт з чорницею, цим простим десертом ви зможете доставити собі і вашим рідним цілу купу задоволення!

Тісто:

Яйце — 2 шт.
Цукор — 100 г
Кефір — 100 мл
Борошно — 150 г
Ванільний цукор — 0, 5 ч. л
Розпушувач — 0, 5 ч. л
Рослинна олія — 25 мл

Суфле:

Йогурт питний — 800 мл
Цукор — 50 г
Желатин — 20 г
Молоко — 50 мл
Чорниця — 1 стакан

Рецепт приготування:

1. Яйця збити з цукром, додати ванільний цукор, кефір, олію і ще раз добре збити. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. З’єднати дві суміші і перемішати ложкою. Вилити тісто в роз’ємну форму і випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180 °C приблизно 25 хвилин (готовність перевірити сухий зубочисткою).

2. Дістати корж з духовки і залишити його у формі до повного охолодження.

3. Приготувати суфле: желатин залити молоком і залишити для набухання, потім поставити на вогонь і прогріти до повного розчинення (не кип’ятити!). Йогурт змішати з цукром. Влити тонкою цівкою тепле желатин в йогурт. Добре перемішати. Додати ягоди і перемішати.

4. Вилити суміш на остиглий корж. Поставити торт в холодильник до повного застигання. Дістати наш торт і акуратно зняти бортики. Прикрасити можна за Вашим бажанням, наприклад,вафельними трубочками.

Приємного апетиту!