Для рибного дня: Олена Проклова поділилася рецептом севіче.

0
32




Актриса Олена Проклова вирішила нагадати про радянське минуле, коли в кожному закладі громадського харчування щотижня по четвергах влаштовувалися рибні дні. Олена вирішила відродити цю корисну традицію Радянського Союзу і поділилася з шанувальниками рецептом смачного страви севіче з двох видів океанської риби з лаймом і соусом табаско.

Олена Проклова володіє багатим життєвим досвідом, а тому їй є що розповісти своїм відданим шанувальником. З допомогою соцмереж артистка ділиться різними хитрощами, наприклад, нещодавно навчила, як зробити маску для волосся від сивини. А в цей четвер Проклова вирішила порадувати гурманів, поділившись з ними смачним рецептом рибного блюда, принагідно нагадавши, що в радянському минулому існувала чудова традиція подавати рибні страви саме по четвергах:

Зазначимо, що тоді цю общепитовскую традицію перейняли і багато господинь, перенісши її в свою сім’ю. На думку Олени, це один з тих звичаїв, які пішли в минуле, які гідні відродження до сучасності. Більше того, він став більш актуальним, адже багато людей почали харчуватися фастфудом замість корисних продуктів.


Для рыбного дня: Елена Проклова поделилась рецептом севиче
Instagram
«Четвер — рибний день! Пам’ятаєте, як це було раніше: кожен четвер всі готували рибні страви і це було нашою маленькою цікавою традицією. Я хочу надати їй друге дихання, тому тепер кожен наш четвер оголошую Рибним», — згадує Проклова.

Блюдо Севіче, запропоноване Оленою популярно в багатьох латиноамериканських і середземноморських країнах. Зазначимо, що варіацій рецепта існує безліч, до того ж, ніхто не заважає кожній господині подстаривать його під свої потреби. Дуже часто у страву додають морепродукти, але Проклова запропонувала рецепт без них.

Для рыбного дня: Елена Проклова поделилась рецептом севиче

Інгредієнти:
4 лайма
1 стручка гострого перцю
1 велика цибулина
1 пучок кінзи
1 пучок петрушки
Соус Табаско
50 гр оливкової олії

Спосіб приготування:
Рибу я нарізаю у дві миски кубиками приблизно по 1 див. Потім заливаю кожну миску соком з 2-х лаймів. І залишаю рибу маринуватися.
У цей час дуже дрібно нарізаю зелень. В одну миску з рибою я кладу петрушку, а в іншу — кінзу.
Я люблю робити по-гостріше, тому в кожну миску додаю трохи Табаско (тим, хто гостроту не так любить, можна використовувати Табаско зелений).
Далі я дрібно нарізаю цибулю і гострий перець (знову ж за бажанням) і змішую це з оливковою олією.
І останній етап: змішуємо це все з рибою в одному сотейнику і солимо за смаком.