Для ласунів: рецепти незвичайного варення.

0
25




Літо — пора активних домашніх заготовок. Багато господинь готові провести тиждень-другий біля плити, щоб взимку порадувати своїх близьких смачними різноманітною їжею. А які ж заготовки без варення, улюбленого ласощі ласунів? У кожній любительки цього ласощі, звичайно, є свій фірмовий рецепт. Ну а ми пропонуємо урізноманітнити ваші запаси кількома незвичайними поєднаннями смаків.

Варення з кабачків з гарбузом і апельсином

Інгредієнти:
4-5 кабачків
1 середня гарбуз
5 апельсинів
2 лимона
Цукор 1:1

Приготування:
1. Очищаємо гарбуз і кабачки від шкірки і насіння і нарізаємо шматочками, додаємо до них порізаний на шматки лимон і апельсин (разом зі шкіркою).
2. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин,вимикаємо і даємо охолонути.І так 3 рази,на останньому гарячими накладаємо в банки, заздалегідь промиті і стерилізовані.
3. Перевертаємо догори і вкриваємо ковдрою. Даємо охолонути і прибираємо на зберігання.

Варення з ревеню з апельсином

Інгредієнти:
ревінь – 1 кг
апельсин – 3 шт
цукор – 1 – 1,5 кг

Приготування:
1. Ревінь вимити під проточною водою. Позбутися від корінців і листочків. Очистити від верхньої шкірки. Залишився стебло нарізати частинами довжиною 0,5 – 1,0 див.
2. Шматочки помістити в каструлю і засипати заданою кількістю цукру. Залишити на 3 години для виділення соку з рослини під впливом цукру.
3. Вимити щіткою апельсин. На тертці протерти шкірку. Вмішати подрібнені шматки шкірки в ревінь.
4. Поставити каструлю з вмістом на вогонь і почати підігрівати. М’якоть апельсина відокремити від білих перегородок і порізати дрібними шматочками. Отриману нарізку всипати в кипляче варення з ревеню і апельсина і проварити 15 хвилин.
5. Розлити гарячу суміш по стерилізованим банкам і закрутити кришками.

Для сладкоежек: рецепты необычного варенья

Вишня в шоколаді

Інгредієнти:
1 кг вишні (без кісточок)
1 кг цукру
70 гр гіркого шоколаду
2 ст. л какао

Приготування:
Всі інгредієнти складаємо в каструлю, доводимо до кипіння, відставляємо до повного охолодження. І так 4 рази. Потім розливаємо в стерилізовані банки.

Точно так само можна приготувати малину в білому шоколаді, взявши 1 кг малини, 1 кг цукру (можна трохи менше), 70 гр білого шоколаду.

Для сладкоежек: рецепты необычного варенья

Варення з абрикосів в коньяку

Інгредієнти:
Абрикоси-1 кг
Лимонний сік 200 мл
Коньяк 150 мл
Цукор 1 кг

Приготування:
1. Абрикоси миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, поливаємо лимонним соком, коньяком і 100 гр цукру . Даємо настоятися кілька годин.
2. Варимо на повільному вогні хвилин десять, знімаємо пінку. Потім зняти з вогню, додати цукор, що залишився 900 гр, повністю розмішати цукор і назад на вогонь. Проварити хвилин 20. В стерилізовані банки викласти гаряче варення і закатати кришками.

Абрикосове варення з бадьяном

Інгредієнти:
Солодкі абрикоси – 1.5 кг;
Цукор-пісок білий – 2 кг;
Бадьян – 2 зірочки на 1 кг цукру

Приготування:
1. Абрикоси залишаємо у воді на 10 хвилин, потім промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд.
2. Потім відокремлюємо кісточки від м’якоті. Якщо на абрикосах з’явилися плями, їх можна зрізати ножем, адже потім при варінні абрикос не буде цілим. Викидаємо кісточки, а м’якоть з’єднуємо з цукром, залишаємо на 4 години. Зірочки бадьяна поки можна просто покласти зверху на цукор.
3. Перший раз проварюємо абрикосове варення без бадьяна приблизно 20 хвилин на середньому вогні, заважаємо дерев’яною ложкою. Потім чекаємо повного остигання варення і ставимо його на дуже повільний вогонь на 35-40 хвилин і відразу додаємо бадьян (зірочки бажано промити перед додаванням в каструлю). Після того як варення прокипело другий раз, воно все ще буде трохи рідким, але, коли охолоне, то його консистенція стане більш густий. В банки необхідно наливати кипляче варення, але невеликими порціями. На смак абрикосове варення з бадьяном на зиму ніжно-пряне, його аромат яскраво виражений, тонкий.

Так як бадьян сам по собі відрізняється складним ароматом, але в варення він відчувається саме настільки, наскільки це потрібно, головне дотримуватися пропорції і не переборщити.

Для сладкоежек: рецепты необычного варенья

Сливово-шоколадне варення

Інгредієнти:
1 кг слив без кісточок
300 г цукру
Цедра 1 апельсина
50 г какао порошку
100 г гіркого шоколаду
50 г вершкового масла

Приготування:
1. Звільніть від кісточок 1 кг сливи.
2. Підготуйте сироп: змішайте 300 гр. цукру з 600 гр. води, доведіть до кипіння. Покладіть в сироп сливи і залиште на 15 хвилин.
3. Тим часом, натріть цедру 1 апельсина. Потім сливи проваріть в сиропі протягом 3 хвилин, додайте 50 гр. какао порошку, 100 гр. гіркого шоколаду, 50 гр. вершкового масла. Проваріть суміш 5 хвилин. Розлийте по банках.