Чому мятні зубні пасти такі популярні?.

0
1




Зубну пасту можна зробити зі смаком чого завгодно, так чому ж смак м’яти вперто зберігає свою популярність? Справа в тому, що нам потрібен свого роду сигнал про те, що зубна паста працює. Ми особливо відчуваємо це, коли вона залишає прохолодне відчуття свіжості в роті.

Сам по собі смак м’яти не робить пасту більш «очищає», проте змушує людей думати, що така паста успішніше справляється зі своїм завданням. Але чому саме від м’ятного смаку у нас виникає це приємне бадьорить відчуття прохолоди? Хімічний склад цієї рослини змушує наш мозок повірити в те, що там, куди доклали м’яту, знижується температура. Насправді ж температура абсолютно не змінюється. Ментол взаємодіє з рецепторами нашої шкіри і слизових, які чутливі до холоду. Ці рецептори мають «іонними каналами», а ментол, стикаючись з ними, значно підвищує їх чутливість. У підсумку вони спрацьовують таким чином, що у нас виникає відчуття холодку, навіть якщо температура за фактом не змінилася.

Додаткову прохолоду ми можемо відчути після того, як з’їли щось м’ятна або почистимо зуби м’ятної зубної пастою, а потім зробимо глибокий вдих ротом. Рецептори, які вже і так зазнали мятному ефекту, реагують на повітря, що вдихається ззовні (а він справді трохи холодніше того, що в роті), і виходить подвійний ефект прохолоди.

Тому добре підбадьоритися з ранку можна не тільки з допомогою контрастного душу і каву, але і м’ятної зубної пасти.

Дякуємо бренд R. O. C. S. за допомогу в підготовці матеріалу

Посилання по темі:

Чищення зубів кокосовим маслом захищає від карієсу