Баклажани теж можна фарширувати, але на відміну від перцю начинка може бути будь-хто. У нас всередині хліб і сосиски

0
15

Фарширувати можна не тільки звичні всім болгарські перці, але і набагато більш цікаві баклажани. Крім того, на відміну від тих же перців начинка тут може бути будь-хто.

продукти

  • 2 великих баклажана
  • 2 сосиски (приблизно 180 грамів) або фарш
  • 100 грамів сухарів (тут буде зручніше взяти вже засушений хліб)
  • 40 грамів будь-якого твердого сиру
  • 1 яйце
  • 250 грамів помідорів
  • 100 г моцарели
  • сіль
  • олія
  • часник
  • базилік

Як приготувати баклажани

Баклажани ріжемо великими шайбами і центр прибираємо, як на фото нижче:

Вирізані частини баклажана ріжемо кубиками і перекладаємо в глибоку миску. Солимо, залишаємо на півгодини. Разом з соком з овочів вийде і непотрібна гіркота. Тепер розігріваємо на сковороді оливкову олію. Кладемо зубчик часнику, зверху викладаємо вирізані кубики баклажанів.

Смажимо під кришкою 7 хвилин. Потім викладаємо дрібно нарізану сосиску. Її можна замінити і фаршем, вибирайте на свій смак. Обсмажуємо разом, перекладаємо в окрему миску і даємо охолонути. Додаємо в миску яйце, можна додати і улюблених приправ.

Вийшла сумішшю фаршируємо кільця баклажанів.

Перекладаємо їх на застелений пергаментом деко. Змащуємо томатною пастою, на кожен кладемо по шматочку сиру і запікаємо 25 хвилин при 180 градусах.

Приємного апетиту!

відеорецепт: