Апельсинове варення як новорічний подарунок. Два рецепта

0
31

Свята ” новий рік

Мені в минулому році сподобалося дарувати рідним і знайомим баночки з саморобним апельсиновим варенням! недорого, робити недовго, у людей захват!

Перший варіант рецепта

Акуратненько зрізати цедру (ножем або теркою), дрібно її порізати (якщо зрізали ножем) – можна довгими смужками, короткими або взагалі покришити кубиками, а можна і фігурки вирізати, якщо є бажання. Апельсини очистити від білої плівки, дрібно порізати, видаляючи все-все кісточки. Покласти все в каструлю – апельсини, цедру і цукор, довести до кипіння, дати покипіти хвилин 5, помішуючи. Остудити і повторно довести до кипіння, дати поваритися хвилин 5. Гаряче варення розлити по стерилізовані банкам.під час повторного варіння можна додати спеції – трохи імбиру, гвоздики або кориці, за смаком.

Другий варіант рецепта

  • апельсини (бажано тонкошкурі)
  • цукор

Чисті цілі апельсини покласти в киплячу воду і варити 5 хвилин. Дістати недоварені апельсини, остудити і нарізати на невеликі шматочки разом зі шкіркою, уважно видаляючи кісточки. Покришені апельсини засипати цукром, довести до кипіння і варити 5 хвилин.

Потім остудити і повторно довести до кипіння. Гаряче варення розлити по підготовленим баночках. Варення виходить густим, з характерною гіркуватістю і терпкістю через шкірки.

Баночки можна оформити так, як вам подобається! наприклад, моє оформлення таке: на кришку яскравий клапоть тканини, стрічка і скибочку засушеного апельсина!

llazy (13/11/2020)

Рецптов багато – як зварити щоб стоялотут https://blog.sibmama.ru/weblog_entry.php?e=469204

Або такhttps://blog.sibmama.ua/weblog_entry.php?e=471151

savvein (13/11/2020)

Ѕпејіс пектином можна.

sneji (13/11/2020)

А як би зробити, щоб воно було джемоподобним..?

наташка (12/11/2020)

Обов’язково спробую!