Апельсинове желе.

0
1




Щоб приготувати апельсинове желе, не потрібно бути шеф-кухарем ресторану — володаря трьох мішленівських зірок. Зробити цей десерт в стані кожен!

Нам знадобляться:
— 3 апельсина
— 200 г цукру
— 20 г желатину

Желатин заливаємо 200 мл холодної кип’яченої води і залишаємо на час, вказаний на упаковці. Поки ж можна вичавити апельсиновий сік. Залишилися від кірки цитрусових крупно нарізаємо, заливаємо літром води, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Після цього проціджуємо масу і охолоджуємо рідину до 40-50 градусів. Додаємо в неї цукор і набряклий до цього часу желатин і знову доводимо все разом до кипіння, але — увага! — не кип’ятимо. Замість цього додаємо вичавлений сік і прибираємо всі з вогню. Далі залишається розлити майбутнє желе по формах і поставити в холодильник на 5-6 годин.

Виглядає апетитно!

Апельсиновое желе

Для апельсинового желе багато інгредієнтів не вимагається

Апельсиновое желе

Заливаємо желатин водою і залишаємо набухати

Апельсиновое желе

Вичавлюємо апельсиновий фреш…

Апельсиновое желе

… і крупно ріжемо кірки

Апельсиновое желе

Кірки варимо хвилин 10

Апельсиновое желе

Проціджуємо, додаємо цукор і желатин

Апельсиновое желе

Заливаємо соком

Апельсиновое желе

Охолоджуємо 5-6 годин

Рецепт взято з сайту http://www.say7.info