Щоб приготувати апельсинове желе, не потрібно бути шеф-кухарем ресторану – володаря трьох мішленівських зірок. Зробити цей десерт в стані кожен!
Нам знадобляться:
– 3 апельсина
– 200 г цукру
– 20 г желатину
Желатин заливаємо 200 мл холодної кип’яченої води і залишаємо на час, вказаний на упаковці. Поки ж можна вичавити апельсиновий сік. Залишилися від кірки цитрусових крупно нарізаємо, заливаємо літром води, доводимо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Після цього проціджуємо масу і охолоджуємо рідину до 40-50 градусів. Додаємо в неї цукор і набряклий до цього часу желатин і знову доводимо все разом до кипіння, але – увага! – не кип’ятимо. Замість цього додаємо вичавлений сік і прибираємо всі з вогню. Далі залишається розлити майбутнє желе по формах і поставити в холодильник на 5-6 годин.
Виглядає апетитно!
Для апельсинового желе багато інгредієнтів не вимагається
Заливаємо желатин водою і залишаємо набухати
Вичавлюємо апельсиновий фреш…
… і крупно ріжемо кірки
Кірки варимо хвилин 10
Проціджуємо, додаємо цукор і желатин
Заливаємо соком
Охолоджуємо 5-6 годин
Рецепт взято з сайту http://www.say7.info