5 простих рецептів сирної паски з фото!

0
121

Вітаю Вас на цій сторінці, шановний гість! Як добре, що наші думки сходяться. І на Світле Воскресіння Христове у нас на столах буде красуватися не тільки паску, але і сирна паска. А Ви вже вирішили, яку будете готувати пасху з сиру? Сиру, заварную або варену? Та вони всі такі смачні, що не заважало кожної приготувати по одній! Тим більше, що терміни зберігання у них різні. Тому давайте розглянемо 5 простих рецептів сирної паски з фото, які ви легко зможете зробити своїми руками в домашніх умовах!

Зміст:

  • Види сирної паски.
  • Сира сирна паска з вареним згущеним молоком
  • Рецепт заварний сирної паски з цукатами, горіхами та родзинками
  • Як приготувати варену сирну паску
  • Рецепт сирної паски без яєць
  • Полунична сирна паска

Види сирної паски.

Сирої можна і потрібно розговітися в перший день свята. Заварний побалуватися на другий. Ну а на третій день і з вареною попити чайку. Клас! А адже нам нічого не заважає втілити сирні мрії в реальність.

Готуються сирні паски швидко і без особливих турбот. Та й рецепти все під рукою – спеціально підібрала найбільш різноманітні і по всім методикам приготування. Так що читаємо, вибираємо і готуємо із задоволенням.

Сира сирна паска з вареним згущеним молоком

Ця винятково смачна сирна паска відноситься до сирих виробів. Це означає, що потрібно зберігати в холодильнику, та й то недовго. Оптимальний варіант: освятили в церкві і з’їли в цей же день.

Відрізняє її від сирних побратимів додавання вареного згущеного молока. Воно і солодкість забезпечує і надає незвичайний смак. Я б навіть сказала шоколадний, якщо врахувати той факт, що посипається пасочка тертим шоколадом. Одним словом, спробувати варто.

Перед початком кулінарного процесу я б хотіла виділити особливості приготування святкових виробів з кисло – молочного продукту. Вони і з часом допоможуть зорієнтуватися і з вибором продуктів і кухонного приладдя. Отже, на що потрібно звернути увагу

  • Форма. Згідно християнських традицій сирна паска повинна мати форму високою, усіченої піраміди, нагадувати Гроб Господній. Припускаю, що не в кожному будинку знайдеться спеціальний інвентар. Чому ж користуються заповзятливі господині? Звичайним ситом або друшляком, дірочки яких дозволяють вийти зайвої вологи. А ще теркою. Взагалі ідеальний варіант. І дірочки є і пірамідальна форма підходяща. Так що підбирайте зручний для Вас інвентар.
  • Час. Що – б виріб придбало необхідну консистенцію, потрібно видалити з сиру вологу. Робиться це за допомогою преса протягом годин 10 -15. Чим сухіше продукт, тим менше виріб буде знаходитись під пресом. Враховуйте цей нюанс, що б вчасно приготувати пасху.
  • Сир. Вибирайте жирний, однорідний і сухий. І обов’язково свіжий! Вироби вийдуть смачні і потрібної структури.
  • Ось тепер можна заготовлювати інгредієнти і приступати до приготування.

    Необхідний набір продуктів

    • Вершкового масла 250 гр.
    • Вареного згущеного молока 400 гр.
    • 1 кг. сиру
    • Чорного шоколаду 25 гр.
    • Кедрових горіхів 50 гр.
    • Різнокольорових цукатів невелику кількість за Вашим смаком (приблизно 100 гр.).

    Процес приготування

  • Приготувати ємність, якій не страшний окріп.
  • Відправити в неї цукати, залити їх окропом. Нехай постоять так 10 хв., распарятся.

  • Приступити до підготовки основного інгредієнта. Це важливий момент, якому потрібно приділити особливу увагу. Сирок необхідно перетерти через сито, або ж перекрутити через м’ясорубку. При необхідності зробити це двічі.

  • Вершкове масло пропустити через дрібну терочку.
  • Взяти зручну посуд, відправити в неї сирну масу, масло. Гарненько змішати.

  • Сюди ж направити варене згущене молоко, перемішати.

  • Тепер потрібно злити воду з ємності з цукатами. Гарненько віджати різнобарвну красу.
  • Додати в загальну масу цукати і горіхи, ретельно вимішати.

  • Взяти друшляк, застелити великим шматком марлі в два шари. Це потрібно зробити так, щоб краї звисали назовні.
  • Викласти масу в друшляк, ущільнюючи і вирівнюючи ложкою.

  • Накрити видатними краями марлі.
  • Наверх помістити тарілку з окружністю меншою, ніж розмір друшляка.
  • Друшляк поставити в глибоку мисочку.

  • На тарілку поставити який – небудь вантаж, та хоч банку з водою. Тут потрібно враховувати те, що все це нагромадження буде відправлятися в холодильник. Так що порівнюйте розміри.

  • Відправити конструкцію у холодильник.Витримати протягом 12 – 15 годин.
  • Після закінчення часу пасочку вийняти. Шоколад подрібнити за допомогою терки. Затерти їм верхівку сирної паски.
  • Надзвичайно красива і смачна паска готова до вживання. Приємного Вам апетиту!

    Рецепт заварний сирної паски з цукатами, горіхами та родзинками

    Ось знаєте, друзі, сиджу і думаю, як би описати переваги заварний сирної паски. Важка це справа, однак, слів не вистачає. Що це дуже смачно, пояснювати не потрібно, мабуть. А до переваг, мабуть, можна віднести більший термін зберігання, порівняно з сирої. Адже тут яйця і вершки піддаються термічній обробці. Давайте подивимося, як це виглядає на практиці.

    Перед процесом приготування рекомендую вийняти з холодильника продукти: сирок за 3 години, масло вершкове за годину.

    Готуємо продуктовий набір

    • 1 кг. сиру
    • Вершкового масла 200 гр.
    • Вершків 200 мл
    • 5 шт. яєць
    • Цукру склянку двухсотграммовый
    • 1 ч. л. ваніліну
    • Цукатів 100 гр.
    • Родзинок 100 гр.
    • Волоських горіхів лущенных 100 гр.

    Як готувати заварний варіант сирної паски

  • Збийте яйця з цукром і ваніліном. Хвилини 3, як мінімум.
  • Влийте до суміші вершки.
  • Поставте уварювати на водяну баню. Робити це потрібно до загустіння маси. І не забувайте постійно помішувати.

  • По готовності зніміть з печі. Нехай охолоне до кімнатної температури.
  • Сир перетріть через сито, або перекрутіть на м’ясорубці.
  • Додайте вершкове масло, гарненько перемішайте.

  • З’єднайте сирну суміш з яєчною, перемішайте.

  • В загальний котел відправте родзинки, цукати, подрібнені горішки. Масу ретельно змішайте.

  • Форму застелити великим шматком марлі в два шари. Краї її повинні звисати, що – б потім ними можна було прикрити сирний складу.
  • Укладіть у форму сирну масу, накрийте марлею. На верх укладіть плоску тарілку. Поставте форму в глибоку миску або тарілку. Зверху поставте вантаж.
  • Помістіть пристосування в холодильник на 10 годин.
  • Великдень вийміть, прикрасьте на свій розсуд.
  • Урочистим прикрасою можуть стати літери «ХВ», що сповіщають про те, що Христос Воскрес. При вигляді такої краси, кожен відповість «Во істину Воскрес»!

    Так, зовсім забула: ізюм при необхідності потрібно попередньо запарити. Раптом Вам випаде сухий. А горіхи можна злегка обсмажити Це і поліпшить смак і зовнішній вигляд.

    Як приготувати варену сирну паску

    Ви вже зрозуміли, напевно, що варена сирна паска вимагатиме більшої термічної обробки. Все правильно. Тому і вона може зберігатися довше інших сирних варіантів. Смакові властивості відмінні. Це вже за замовчуванням, як говориться.

    Інгредієнти

    • Сир 1 кг.
    • Сметана (20 відсотків жирності) 3 ст. л.
    • Яйця 3 шт.
    • Вершкове масло 100 гр.
    • Цукор дві третини склянки (стакан 200 мл)
    • Пакетик ванільного цукру
    • Цукати 100 гр.
    • Родзинки 30 гр.
    • Будь-які горіхи гр.30 – 50.

    Покрокове приготування вареної сирної паски з фото

  • Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків.
  • Желточки розтираємо з цукром, в тому числі і ванільним.

  • Доводимо сир до ніжної структури. Я пропускала 2 рази через м’ясорубку. Це можна зробити і за допомогою сита. Деякі використовують блендер. Але його потрібно запускати на найменшій швидкості.

  • Беремо каструльку, додаємо в неї оброблений сирок, білки і сметану. Масу добре розмішуємо. Каструлю вибирайте з таким урахуванням, щоб в ній потім проварювати.
  • У ємність з жовтками і цукром додаємо розм’якшене масло. Перемішуємо.

  • Відправляємо отриману суміш у каструлю з сиром. Перемішуємо гарненько.

  • Сюди ж додаємо цукати, горіхи, родзинки. Збиваємо до однорідності.

  • Ставимо каструлю на маленький вогонь. Помішуючи, нагріваємо масу. Коли побачите, що з дна з’являються великі бульбашки, вимикайте вогонь. Кип’ятити ні в якому разі не можна.
  • Поки каструля буде на вогні, підготуємо великий таз або миску з холодною водою. Тут потрібно буде охолодити сирну масу.
  • Каструлю опускаємо в посудину з холодною водою. Охолоджуємо, часто помішуючи.
  • Форму устелем марлею в два шари. Не забуваємо про те, що краї тканини повинні вільно звисати.

  • У форму відправляємо остиглий сирний складу.

  • Споруджуємо конструкцію: форму ставимо в глибоку миску. Наверх ставимо вантаж.
  • Відправляємо в холодильник на 12 годин.

  • Пасочку виймаємо, прикрашаємо.

  • Яка краса у нас виходить, очей не відвести. Найкращий великодній десерт!

    Рецепт сирної паски без яєць

    Дуже смачна паска на сільських харчах. Я маю на увазі жирний домашній сир і сметану. Готується по сирому способом. Якщо є можливість придбати такі продукти, обов’язково скористайтеся рецептом.

    І ще одна особливість: тут я не використовувала ні цукати, ні інші промислові прикраси. Намагалася зробити натурпродукт.

    Перелік продуктів

    • Домашнього сиру 500гр.
    • Цукрової пудри 90 гр.
    • Сільської сметани половина склянки двухсотграммового
    • Вершкового масла 100 гр. (нам потрібно розм’якшене)
    • Пакетик ванілі
    • Родзинок гр.30
    • Фундука дробленого гр. 30
    • Гр Кураги. 50
    • Для прикраси трохи горішків (кедрові, кешью).

    Готуємо смакоту

  • Першим ділом ошпарим окропом родзинки і курагу. Потім обов’язково просушити.
  • Сир перетрем через сито.
  • З’єднаємо сметану з пудрою і ваніллю, перемішаємо.
  • У сирну масу додамо підготовлену сметани і розм’якшене масло. Отриману суміш злегка взобьем міксером.
  • Додамо подрібнені горіхи, курагу й родзинки. Перемішаємо.
  • Форму застелем марлею в 2 – 3 шари зі звисаючими краями. У мене в якості пасечницы був друшляк.
  • Викладемо сирне «тісто», прикриємо звисаючими краями марлі.
  • Зверху покладемо плоску тарілку.
  • Заповнений друшляк помістимо в глибоку мисочку, на плоску тарілку виставимо вантаж.
  • Відправимо пристосування в холодильник на 12 – 15 годин.
  • Після чого пасочку звільнимо, прикрасимо курагою та горіхами.
  • Нам залишається тільки посвятити паску і розговлятися. Приємного апетиту і зі святом Вас!
    До речі, смак великодня буде більш насичений і багатий, якщо родзинки і курагу замочити в коньяку.

    Полунична сирна паска

    Чудовий рецепт. Якщо у Вас є сушена або заморожена полуниця, обов’язково приготуйте таку пасочку. Не пошкодуєте – смак і аромат приголомшливий!

    Продуктовий склад

    • Сиру 450 гр. (у мене був 9 процентний)
    • Цукру 120 гр.
    • Масла вершкового 100 гр.
    • Солі чверть ч. л.
    • Цедра з половини лимона
    • Сушеної полуниці 130 гр.
    • Ванільною есенції половину чайної ложки.

    Приготування

  • Отожмем рідина з сиру. Для цього його потрібно зав’язати в марлю і гарненько віджати. Можна навіть підвісити над раковиною – хай стікає сироватка сама по собі.

  • Перетрем сирок через сито, зробимо його м’якше.

  • Сушену полуничку подрібнити блендером.

  • Розм’якшене вершкове масло з’єднаємо з цукром, сіллю, лимонною цедрою і ванільною есенцією. Легенько взобьем міксером до однорідності.

  • Додамо масу до сиру, перемішати ложечкою.
  • Тепер в загальну масу додамо полуницю, розмішуєм добре. Полуниця має рівномірно розподілитися по всій масі.

  • Далі будемо діяти за схемою, раніше описаної в рецептах: відправимо у форму, застланную марлею.

  • Спорудимо прес і помістимо в холодильник на 12 – 15 годин.
  • Після закінчення часу прикрасимо і подамо до столу. Повірте, всі оцінять святкове частування.
  • Ну що, вибрали підходящий рецептик? Ну і чудово. Як кажуть, завжди до Ваших послуг. Залишається побажати Вам заможного і вишуканого столу на Великдень 2018! Заходьте до нас, ми ще мамою приготуємо всякої смакоти!

    Джерело: http://upi.kiev.ua/